Novogodišnja konferencija za novinare Općine Novo Sarajevo

  • p1.jpg
  • p2.jpg
  • p3.jpg
  • p4.jpg
  • p6.jpg

Općina Novo Sarajevo organizovala je 26. decembra u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni brojni projekti koji su u 2017. godini realizovani, ali i oni koji su planirani u narednoj godini.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je godina bila više nego uspješna jer su realizirani već tradicionalni projekti koji ostvaruju društvene ciljeve i održavaju se iz godine u godinu, a koji se finansiraju iz sopstvenih izvora.

 

Na press konferenciji Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je Općina Novo Sarajevo organizovana institucija lokalne samouprave koja prepoznaje probleme i potrebe građana i obezbjeđuje sredstva za njihovo rješavanje i zadovoljavanje.

U svom obraćanju, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić, osvrnula se na rad Općinskog vijeća u ovoj godini, ističući da je urađen Program rada Vijeća za narednu godinu u koji su uvrštene sve teme u interesu građana.

 

Na press konferenciji obratili su se, potom i direktor JP „ONSA“ Mirza Ramić, direktorica JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ Zorica Miličević, te menadžerica centara za zdravo starenje Minela Ferić, koji su novinarima prezentirali brojne realizirane aktivnosti ovih općinskih institucija i centara, te planove za 2018. godinu.

 

Na kraju konferencije za medije predstavljena je najveća općinska zimska manifestacija Ledena čarolija, koja će od 27. decembra u narednih mjesec dana ponuditi raznovrsne sadržaje za sve generacije građana.

Utorak, 26. Decembar 2017

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2019 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010