Međunarodni dan volontera i Svjetski dan tla

  • coor1.jpg
  • coor6.jpg
  • coor3.jpg
  • cooor2.jpg
  • coor4.jpg
  • coor5.jpg

Učesnici manifestacije u organizaciji Centra za okolišno održivi razvoj poslali poruku –

„Volontiraj u brizi za okoliš“.

U okviru realizacije projekta „Naviku usvojimo – EE otpad odvojimo“ kojeg provodi Centar za okolišno održivi razvoj (COOR) u Centru, 5. decembra ove godine, svečano je obilježen Međunarodni dana volontera i Svjetski dan tla.

Manifestaciju je svečano otvorio načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, koji je tom prilikom istakao značaj podizanja ekološke svijesti i svijesti o važnosti volontiranja kod mladih, čemu je svakako pružen doprinos i ovim projektom.

Glavni cilj projekta je doprinijeti poboljšanju stanja okoliša i podizanju ekološke svijesti građana o selektivnom prikupljanja elektronskog otpada. U sklopu manifestacije održana je i panel diskusija pod nazivom „Vizija, aktivnosti i održivost eko-mreža obrazovnih institucija i organizacija civilnog društva u Općini Novo Sarajevo“.

U holu Centra održan je sajam na kojem su učesnici predstavili svoje aktivnosti i projekte koje su realizovali iz oblasti zaštite okoliša sa zajedničkom porukom „Volontiraj u brizi za okoliš“.

Svi prisutni su imali priliku i posjetiti edukativno multimedijalno vozilo E-transformer, kod osnovne škole „Grbavica II“.

Općina Novo Sarajevo finansijski je podržala projekat „Naviku usvojimo – EE otpad odvojimo“ udruženja COOR.

Srijeda, 06. Decembar 2017

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2019 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010