Predstava “Ružno pače“

  • ruzno_pache1.jpg
  • ruzno_pache2.jpg
  • ruzno_pache3.jpg
  • ruzno_pache4.jpg
  • ruzno_pache5.jpg

Predstava za djecu “Ružno pače” će biti izvedena u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo

24.2.2017.u 11.00 sati i 25.2.2017. u 11.00 sati.

 

O PREDSTAVI

Predstava za djecu “Ružno pače” rađena je prema jednoj od najljepših bajki Hansa C. Andersena. Priča o pačetu koje svi odbacuju jer je drugačije i kojem se ismijavaju, a koje posataje fantastičan labud koji zasjeni sve – prijča je o tome da nema predaje, da svačija osobnost može doći do izražaja, da biti drugačiji ne znači biti slabiji od drugih. To je priča koje svako dijete treba da zna.

 

Prelijepu predstavu je režirala mlada rediteljica Elma Islamović, a u predstavi igraju neki od najboljih mladih glumaca u BiH: Maja Zećo, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Dražen Pavlović, Džana Džanić i Amar Čustović. Veselu, predivnu muziku je komponovao Brano Jakupović iz svjetski pzonatog benda “Dubioza kolektiv”, čudesnu scenografiju je kreairala naša poznata arhitektica Lada Maglajlić, a fantastične kostime čuveni dizajnerski duo Irma Saje i Vanja Ciraj.

Predstava “Ružno pače” je istinsko uzbudljivo iskustvo i za djecu i za odrasle. Traje 30 minuta . a što je najljepše – ne mora se sjediti ko neće! Djeca radosno plešu pored glumaca, šetaju se i navijaju. Poslije predstave – zna se: slikanje, igranje na sceni sa glumcima i opšta radost!

Utorak, 14. Februar 2017

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2019 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010