Potpisani ugovori za redovno finansiranje programskog djelovanja i rekonstrukciju objekta JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“

  • 551x450-crop-90-images_djmediatools__dsc4106.jpg
  • 551x450-crop-90-images_djmediatools__dsc4112.jpg
  • 551x450-crop-90-images_djmediatools__dsc4059.jpg
  • 551x450-crop-90-images_djmediatools__dsc4094.jpg

U svečanoj sali Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo potpisani su ugovori za redovno finansiranje programskog djelovanja i rekonstrukciju objekta JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“.

 

Tom prilikom, Ugovor za redovno finansiranje programskog rada Centra iz Budžeta Općine Novo Sarajevo u ukupnom iznosu od 200.000 KM, potpisao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica Centra Zorica Miličević.

 

U svom obraćanju direktorica Miličević zahvalila se Općinskom načelniku i Općini Novo Sarajevo na podršci, a naročito što u vrijeme kada kulturne institucije, nažalost zatvaraju vrata za posjetitelje i korisnike, ovaj Centar uz pomoć Općine uspijeva da služi svrsi i bude na usluzi mladima, ne samo Novog Sarajeva, nego i Kantona Sarajevo.

 

Nakon toga, Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktor firme KRISTAL-KOMERC doo Konjic Sejo Ćibo potpisali su Ugovor za izvođenje radova na sanaciji i rekonstrukciji objekta JU Međunarodni centar za djecu i omladinu- III faza, u iznosu od oko 206.000 KM.

 

Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo svake godine izdvaja značajna sredstva za rad i aktivnosti, te rekonstrukciju objekta Centra za mlade u cilju da ova ustanova u što boljim uslovima pruža što kvalitetniju uslugu omladini koja tu provodi svoje slobodno vrijeme, odnosno da na pravi način služi svojoj prvobitnoj namjeni.

 

Treća faza predviđa izvođenje građevinsko-zanatskih radova na zamjeni preostale stare fasadne na jugoistočnoj, sjeveroistočnoj i dijelom na jugozapadnoj strani objekta. Realizacija projekta sanacije i rekonstrukcije objekta Međunarodnog centra za djecu i omladinu je do sada, kroz prve dvije faze, obuhvatila sanaciju dijela zgrade Centra u kojem su smješteni sala za vjenčanja i Centar za razvoj karijere koji je opremljen najsavremenijom tehničkom opremom. U drugoj fazi su izvedeni su radovi na izgradnji novog kraka stepeništa, vanjsko uređenje koje podrazumijeva izradu platoa ispred glavnog ulaza, te izradu šetnica uz zapadnu i sjevernu stranu objekta. Za realizaciju prve dvije faze Općina Novo Sarajevo uložila je sredstva u iznosu od 630.000, što je sa trećom fazom radova ukupno 836. 000 KM.

Ponedeljak, 16. Februar 2015

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2018 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010