Povodom 9. maja Dana Evrope u organizaciji EU Delegacije u BiH

  • dsc_0012.jpg
  • dsc_0025.jpg
  • dsc_0061.jpg
  • dsc_0104.jpg
  • dsc_0123.jpg
  • dsc_0143.jpg

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo odigran prvi bh. mjuzikl za djecu i odrasle "DJ šampinjon - Vrh svijeta"

 

U JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“, povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope, danas je u organizaciji Delegacije Evropske unije u BiH i EU info centra, odigran prvi bh. mjuzikl za djecu i odrasle "DJ šampinjon - Vrh svijeta", autora Muharema Vojnikovića.


Navedeni mjuzikl, koji ima za cilj promociju umjetnosti, kulture, ekologije, ljudskih prava i slobode izražavanja kod najmlađih kroz muziku, ples i zabavu, danas je pogledalo više od 300 mališana iz deset različitih osnovnih škola i organizacija iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva, među kojima su i djeca iz SOS Kinderdorf-a, Doma Bjelave, Mjedenice i Oaze.


Manifestaciju je svečano otvorio Šef delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU, ambasador Peter Sorensen, a izvedbi su prisustvovali i predstavnici EU Delegacije u BiH, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjedavajući Općinskog vijeća Igor Gavrić, te brojni gosti.


Delegacija Evropske unije u BiH i EU info centar, 9. maj - Dan Evrope u Bosni i Hercegovini obilježava nizom sportskih i kulturnih događaja, s ciljem da se Evropska unija približi ljudima, a posebno mladima u BiH i učini ih dijelom međunarodne proslave Dana Europe.

Petak, 09. Maj 2014

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2019 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010