Studenti Pravnih fakulteta iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva uspješno završili Pravnu kliniku o primjeni Aarhuske konvencije u BiH

  • primjeni_aarhuske_konvencije_u_bih.jpg

11.12.2013. u Svečanoj sali Centra , Udruženje „Aarhus Centar u BiH“ u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH, Gradom Sarajevom i Pravnim fakultetima Univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu organizovalo svečanu dodjelu certifikata za 20 studenata Pravnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, koji su uspješno završili pohađanje Pravne klinike o primjeni Aarhuske konvencije u BiH.

 

Prilikom dodjele certifikata studentima su prigodne čestitke uputili Sabina Jukan, direktorica Udruženja „Aarhus centar u BiH“, Ranko Čović, dogradonačelnik Grada Sarajeva, Goran Marković, prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Amila Ždralović, asistentica sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Andrea Cellino, direktor Ureda za politiku djelovanja i planiranja Misije OSCE u BiH.

 

Dodjela certifikata održana je u svečanoj sali u Međunarodnom centru za djecu i omladinu na Grbavici u Općini Novo Sarajevo.

 

Ceremoniji uručivanja certifikata prisustvovali su predstavnici gradske uprave Grada Sarajeva, Pravnih fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, te Misije OSCE-a u BiH.

Pravna klinika o primjeni Aarhuske konvencije u BiH je organizovana u periodu 28.10. – 11.12.2013. u četiri bloka predavanja u okviru projekta „Unapređenje vladavine prava kroz jačanje pristupa pravosuđu u okolišnim pitanjima“, finansiranog od strane Vlade SR Njemačke.

Srijeda, 11. Decembar 2013

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2018 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010