Izložba "Djeca u nama"

  • pozivnica2.jpg
  • umjetnichka_grupa_art_plus.jpg

Umjetnička grupa „Art Plus“ iz Zenice organizovaće izložbu radova njenih najistaknutijih slikara i slikarica pod nazivom „Djeca u nama“ u saradnji sa sarajevskim Centrom za djecu i omladinu. Svečano otvorenje izložbe biće priređeno u ponedjeljak, 18. novembra u 19.00 sati u prostorijama Centra (Kemala Kapetanovića 17) u povodu obilježavanja Međunarodnog dana djeteta.

 

Pravo djece na učešće u kulturnom životu i umjetnosti često je zanemareno iako bi škole trebale podsticati razvoj kreativnih potencijala mališana i mališanki. Zato će, dan poslije otvorenja izložbe, članovi i članice grupe „Art Plus“ u Centru na Grbavici organizovati „Dan dječijeg stvaralaštva“ u okviru kojeg će sarajevski dječaci i djevojčice, zajedno sa umjetnicima i umjetnicama iz Zenice slikati različitim tradicionalnim tehnikama slikanja, a također i povući svoje prve poteze peglom.

 

Grupu će predvoditi Zdena Šarić Pisker, jedna od najcijenjenijih slikarica u regionu koja u svom izričaju koristi isključivo neobičnu tehniku slikanja peglom, koja se odnedavno pridružila zeničkom slikarskom ateljeu „Art Plus“. Pored njenih, na izložbi će biti izloženi i vrhunski radovi Melihe Bičo Družić, Hilme Kahrića Hilsa, Mirsada Šišića i Miroslava Ostojića.

 

Odabrane slike „Art Plus“-a, te učenički radovi nastali u toku „Dana dječijeg stvaralaštva“ biće ponuđeni na prodaju tokom trajanja izložbe, a sva prikupljena sredstva biće donirana za rad umjetničkih sekcija Centra.

 

Izložba će biti otvorena do 2. decembra 2013. godine.

Ponedeljak, 18. Novembar 2013

Prijatelji & Partneri
Općina Novo Sarajevo Friedrichshafen Deutschland Aarhus centar Sarajevo
Pronađite nas na Facebook-u Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Copyright (c) 2001 - 2019 mladi.ba

powered by nashstudio.ba | 2010