4.Međunarodna konferencija ” Riječi iz Sehare”

Međunarodna konferencija “Riječi iz Sehare”

Pripovijedanje i izazovi današnjice

Od 05.do 07.10.2018. godine, u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo organizovana je

IV međunarodna konferencija Pripovjedača bez granica (TwB) (TwB) koja je uključila pripovjedače, muzičare, mirotvorce, medicinske i obrazovne stručnjake.

TwB ovaj događaj organizuje u saradnji s Udruženjem za podršku slobodnom odgoju i obrazovanju DUGA iz Sarajeva, koje vodi Amela Šehalić.

Pripovjedači bez granica dolaze kako bi ponudili nove i raznovrsne načine za promovisanje pripovijedanja, te kako bi ostavili trag u svijetu u kojemu je neophodno pružiti ruke jedni drugima, kao i prihvatiti ih, dok se vremena mijenjaju iz trena u tren.

Održan je „Okrugli stol“ mjesto koje prihvaća sva stajališta i na kojem je aktivno slušanje jednako važno kao i izgovorena riječ.

O stručnim temama govorili su stručnjaci iz pojedinih područja koji su vodili radionice, predavanja i prezentacije o svom polju interesa,dok su profesionalni pripovjedači iz cijeloga svijeta ovu priliku uveličali svojom posvećenošću i vedrinom.

I ljudi iz Sarajeva pričali su svoje priče, te su svi prisutni imali priliku da ih upoznaju i urone duboko u priče o hrabrosti, ljubavi i odlučnosti koje su obilježile njihove živote.

Ovo je: Prilika za gradnju mostova i doživljavanje blagostanja prirođenog pozitivnom radu s pričama koje povezuju i nude terapijsku dobrobit. Ujedno možemo učiti jedni od drugih kroz jedno od najstarijih umijeća, pripovijedanje, u kojem su svi jednaki jer se posmatramo očima srca.

Leave a Comment

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Scroll to Top